COVID-19: LÄS OM VAD VI GÖR OCH UPPMUNTRAR VÅRA MEDLEMMAR TILL ATT BIDRA MED I DESSA TIDER

Vi uppmanar alla medlemmar att läsa och noggrant följa Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkarens rekommendationer som finns här: Covid-19 - Region Sörmland (regionsormland.se)

Vi har regelbunden dialog med smittskyddet, läkare och sjukvårdspersonal och vi håller oss noggrant uppdaterade kring de restriktioner och rekommendationer som kommer från myndigheter och regering.

Vad innebär detta hos oss på Nova Training Center?

- Skydda dig själv och andra från smittspridning genom att stanna hemma när du är sjuk, undvik nära kontakt med sjuka, tvätta händerna ofta och noggrant, undvik att handhälsa, hosta och nys i armvecket och undvik att röra ögon, näsa, mun.

- Vistas inte i lokalerna med symptom. Känner du dig minsta sjuk så stanna hemma.

- Tvätta händerna ofta och noggrant. Använd den handsprit som står utsprid på anläggningen som ett komplement.

- Får du som personal/medlem symptom - stanna hemma från planerad vistelse hos oss och ha en dialog med oss på Nova, ring 1177 för rådgivning. Testa dig!

- Glöm ej att COVID-19 enligt smittskyddslagen är anmälningspliktig. Anmäl eventuellt positivt resultat till vår styrelse snarast så vi ges möjligheten att förebygga spridning i möjligaste mån. Personliga uppgifter stannar hos styrelsen.

- Gymmet. Här gäller tydligt eget ansvar – kom ombytt om möjligt till gymmet, ha med egen vattenflaska, torka och spraya utrustning före och efter användning, håll avstånd.

- Håll dig till ett fåtal träningspartners, max 1–2 personer. Tränar du CrossFit så finns tilldelade rutor och du kan utan några förhinder hålla lämpligt avstånd för allas trevnad. Tränar du gym och har en partner där Ni delar maskin så är det svårare att hålla samma avstånd därav att vi rekommenderar att du alltid tränar med samma person.

- Vårt passutbud. Vi har samtliga pass igång för våra medlemmar.

- Vi erbjuder inspelade Yoga pass som du kan köra när det passar dig hemma.

- Kom ombytt och duscha hemma. Omklädningsrum och dusch är tillgängligt för användning. Vi rekommenderar att man kommer ombytt och duschar hemma i största möjliga utsträckning.

- Ytan på boxen är uppmarkerad och träning bör ske på utmärkta platser.

- Träna när färre är på plats, vardagar kl. 16.30-18.30 är vår tillfälliga topp av besökare. Välj om möjligt andra tider. Helger är toppen runt lunch 11.00-13.00 och lugnare övrig tid.

- Noggranna städrutiner. Vår personal städar regelbundet med fokus på kontaktytor. För att säkra renligaste möjliga utrustning så är det viktigt att du som tränar hos oss även rengör både före och efter användandet av utrustning med sprayflaska och duk som finns tillgängligt i anläggningen. Likaså att man torkar den yta som tränar på på open box ytan och kamplokalen.

- Gör utan undantag rent på samtliga greppytor när du använt utrustning så som gymmaskiner, hantlar, Kettle Bells, stänger, rigg, mitsar och säckar. Använd de dukar som finns i lokalen.

- Flytta helst inte på maskiner och om du måste göra det, tänk på placering och avstånd till andra under din träning. Lämna sedan tillbaka utrustningen exakt där du tog den ifrån.

Vi fortsätter följa vaksamt utvecklingen i vårt område och följer de direktiv som regeringen och myndigheter ger.

Information uppdaterad: 2021-12-14